Regering wil Dominique Leroy als nieuwe chief executive Belgacom

De federale regering schuift Dominique Leroy naar voor als nieuwe chief executive van het telecombedrijf Proximus . Leroy zou er de weggestuurde Didier Bellens dienen te vervangen. De aanstelling van Leroy moet nog wel door de raad van bestuur van Proximus worden goedgekeurd, maar daar worden geen problemen meer voorzien.

<

Leroy was ook door het remuneratiecomité van Proximus als nieuwe chief executive naar voor geschoven. Dominique Leroy behaalde een diploma bedrijfseconomie aan de Solvay Business School, waarna ze in dienst trad van Unilever , waar ze achtereenvolgens actief was in marketing, finance en customer development. Bij het levensmiddelenconcern klom Leroy op tot managing director van Unilever Benelux.

Drie jaar geleden maakte ze de overstap naar Proximus , waar ze uiteindelijk vice-president werd van de divisie consumer business. Na het vertrek van Didier Bellens had de regering headhunter Russell Reynolds ingeschakeld om een opvolger te zoeken. Andere kandidaten op de lijst waren Jean-Paul Philippot, Donat Rétif en Daniel Kurgan.

Bron: Express.be