Nieuwe opdrachten voor BAM

BAM Deutschland AG (de Duitse werkmaatschappij van BAM Groep nv, gespecialiseerd in utiliteitsbouwprojecten) heeft twee nieuwe opdrachten verworven met een gezamenlijke contractwaarde van meer dan € 127 miljoen. In Hamburg, gesitueerd aan de oever van het grote binnenmeer Auβenalster, realiseert BAM Deutschland in opdracht van Alsterufer 1-3 Immobilien GmbH & Co KG, een kantorencomplex met een opdrachtsom van ruim € 65 miljoen.

Het project omvat de bouw van een kantoor van acht verdiepingen (bruto-vloeroppervlakte 30.000 m²) boven een vierlaagse ondergrondse parkeergarage (bruto-vloeroppervlakte 20.000 m²), waarin tevens de technische ruimten zijn opgenomen. De begane grond biedt onder meer onderdak aan een restaurant en winkels. De nieuwbouw vervangt deels een kantoortoren uit de jaren zestig en een kantoorgebouw uit de jaren twintig, dat ondanks zijn monumentale status vanwege de slechte constructieve staat wordt gesloopt en in dezelfde stijl wordt herbouwd. Het ontwerp is van APB Architekten uit Hamburg en Riemann Architekten uit Lübeck. Naar verwachting wordt het project begin 2016 opgeleverd.

In Keulen start BAM Deutschland binnenkort aan de oever van de Rijn met de bouw van wooncomplex Gustav-Heinemann-Quartier met in totaal 246 koop- en 73 huurwoningen. Opdrachtgever is Tauton Beteiligungsgesellschaft mbH & Co. Het project, contractsom ruim € 62 miljoen, omvat de herbestemming van het voormalige kantoor van de brancheorganisatie van de Duitse industrie BDI, waarin 140 appartementen worden gerealiseerd die schuil gaan achter een compleet nieuwe gevel. Tevens wordt een dakverdieping toegevoegd, waarin enkele penthouses worden ingericht. Het ontwerp is van JSWD Architekten uit Keulen. Naast het gebouw wordt een ondergrondse parkeergarage gerealiseerd.

Tevens bouwt BAM Deutschland op het terrein, naar een ontwerp van het Keulse architectenbureau Astoc, vijf kleinschalige appartementengebouwen met ondergrondse parkeergarage. Voltooiing is voorzien eind 2015.