Voorlopige gunning vernieuwbouw Thialf aan Ballast Nedam

Ballast Nedam heeft een voorlopige gunning gekregen om de vernieuwbouw van het Thialf-stadion in Heerenveen te realiseren. Het programma van eisen van Thialf is gericht op de realisatie van de snelste laaglandschaatsbaan ter wereld, die moet voldoen aan zeer hoge energieprestatie-eisen.

Thialf is een iconisch begrip in de schaatswereld en wil die positie met het nieuwe state-of- the art complex voor de komende tientallen jaren behouden.

Het gepresenteerde plan voor de vernieuwbouw van de schaatstempel is tot stand gekomen in samenwerking met Zwarts & Jansma Architecten en Warmtebouw en zal in de komende periode verder worden uitgewerkt. Het is de bedoeling dat Ballast Nedam direct na de afsluiting van het huidige winterseizoen start met de werkzaamheden.

De bouw van het nieuwe Thialf is verzekerd door een subsidie van 50 miljoen euro van de provincie Friesland en de gemeente Heerenveen, waarmee de Europese Commissie vorige week heeft ingestemd. Thialf zal de vernieuwbouw definitief gunnen op 24 januari 2014, na het aflopen van de Alcatelperiode.