KKR verwerft zeven snelwegactiva van Global Infrastructure Partners

  • KKR (NYSE:KKR) heeft het volledige belang van Global Infrastructure Partners (GIP) verworven in Highway Concessions One (HC1) en zeven snelwegactiva met een totale lengte van 487 kilometer.
  • HC1 is een platform in India dat de wegenportfolio van GIP beheert die zich uitstrekt over zeven staten, waaronder Gujarat, Karnataka, Madhya Pradesh, Meghalaya, Rajasthan, Tamil Nadu en Telangana.
  • Met de overname wil KKR het nationale wegennet van India uitbreiden, dat ongeveer 40% van het totale verkeer bedient, maar slechts 2% van het wegennet van het land uitmaakt.
  • Hardik Shah, Managing Director en Head of India Infrastructure bij KKR, zei: "Wegen zijn een van de grootste en meest cruciale infrastructuuractiva in India, waar zich het op een na grootste wegennet ter wereld bevindt. Het snel toenemende personen- en bedrijfswagenverkeer heeft geleid tot de sterke vraag om het wegennet van het land nog verder uit te breiden en de wederzijdse behoefte aan investeringen in de sector. Daarom is de transportsector een belangrijk onderdeel van onze infrastructuurstrategie in India. We zijn erg enthousiast om te investeren in een platform van hoge kwaliteit en via HC1 een rol te spelen in de transportinfrastructuur van India.”