Analisten gaan uit van recordjaar voor Allianz, fors dividendrendement

Fors dividend Allianz

Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Allianz nu één van de hoogste dividendrendementen van de Duitse beurs.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 7,37 euro verwacht. Het dividendrendement komt hiermee op 5,07 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de verzekeraars ligt op een aantrekkelijke 2,64 procent.

Historische dividendrendementen Allianz


Morgen komt het Duitse bedrijf Allianz met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 113,74 miljard euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 95,77 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Allianz in beeld plus taxaties 2016

fundamental research

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 6,6 miljard euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 14,58 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 9,98.

Laatste koersdoelen rond de 165 euro

Het aandeel Allianz wordt door 29 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 160,15 euro. Dit is circa 13 procent meer dan de huidige beurskoers van 145,5 euro.

Commerzbank, JP Morgan en RBC Capital Markets gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Allianz 's marktkapitalisatie 66,18 miljard euro.

Het aandeel staat om 10.30 3,47 procent hoger op 145,5 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.