test

analist.be Europese megacaps
Klikt u hier om naar onze site te gaan

Nog steeds hoogdividendaandelen te vinden bij VS megacaps

Kerncijfers VS megacaps


Beste lezer,

In onze ogen mogen de Amerikaanse megacaps (de bedrijven met marktkapitalisaties van 20 miljard dollar of meer) simpelweg niet ontbreken. De afgelopen jaren zien we deze aandelen en masse outperformen. Deze groep deed het de afgelopen jaren echter niet beter dan de Amerikaanse micro- en smallcaps maar leverde op termijn wel consistentere rendementen. Dit komt uiteraard door hun robuustheid en dus enorme incasseringsvermogen.Daarnaast zijn deze bedrijven vaak marktleiders in hun sectoren en kunnen ze dus 'prijszettend' bezig zijn zonder erg afhankelijk te zijn van hun sectorgenoten. Verder zijn de Amerikaanse megacaps ook sterk concurrerend want ze kopen doorgaans simpelweg hun concurrentie op (zie PPG en AkzoNobel ) en blijven zodoende 'vooraan in hun race'.


Speciaal voor u hebben we de dez ruim 222 Amerikaanse megacaps voor u in kaart gebracht met hun meest relevante waarderingsmaatstaven zoals de koers/winst-verhouding, het dividendrendement, het rendement op het eigen vermogen en ook de 12-maands rendementen.

Beste VS megacaps afgelopen 12 maanden

Deze Amerikaanse megacaps wonnen over de afgelopen 12 maanden qua beurskoers het meeste.

  • Nvidia +206
  • CSX +108
  • Western Digital +102
  • Lam Research +90
  • Applied Materials +90

    Beste VS megacaps afgelopen 12 maanden

    En deze Amerikaanse megacaps verloren de afgelopen 12 maanden qua beurskoers het meeste.

  • Gilead Sciences -25
  • Bristol-Myers Squibb -23
  • CVS Caremark Health -22
  • Target -21
  • Occidental Petroleum -20

    We zien dus dat de 5 beste VS megacaps veel meer wonnen dan de 5 slechtste aandelen verloren. Over de afgelopen 12 maanden wonnen de VS megacaps ruim 18,3 procent exclusief het dividendrendement, dat nu op circa 3 procent noteert. De gemiddelde koers/winst-verhouding van de megacaps ligt op 25.

  •  

    VS megacaps goedkoopste en duurste aandelen

    -Kerncijfers VS megacaps

    In de twee tabellen hier onder ziet u een deel van de VS megacaps met de laagste en hoogste koersw/winst-verhoudingen. We zien dat bij de aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen gemiddeld meer koersverliezen had dan de groep met de hoogste koers/winst-verhoudingen. De hoogte van de koers/winst-verhouding lijkt daarom een redelijk verband te hebben met het aandelenrendement.

    Megacaps laagste koersw/winst-verhoudingen

    Dureaandelen

    Megacaps hoogste koersw/winst-verhoudingen

    Goedkopeaandelen
    Nog geen lid? Word vandaag gratis lid

    Research op de site

    Het recente rapport met de kerncijfers van de Amerikaanse megacaps treft u aan in uw researchportaal rechtsboven. Hier in treft u o.a. alle waarderingscriteria zoals in het bovenstaande plaatje: CAPE-ratio, dividendrendement, marktkapitalisatie, 12m rendement etc. Dit is vrij toegankelijk. In dit portaal treft u alle researchrapporten die wij publiceren. Onderwerpen die we vaak behandelen zijn covered call strategieën, aandelenscreeners en ETF-screeners. Dit doen we voor bijna alle beursgenoteerde aandelen in de VS, Europa en Rusland.

  • Aandelenscreeners
    Nodig om in een paar muisklikken de goedkoopste aandelen te filteren. Zie wat topbeleggers als Warren Bufffett, Joseph Piotrosky en Joel Greenblatt goedkope aandelen vinden.

  • Optiescreeners
    Nodig om heel eenvoudig de aandelen met de hoogste implied vola (dus de hoogste premies) te filteren om zo gedekte callopties te schrijven. U ontvangt zo direct rendement waardoor u uw risico's direct verlaagt.

  • ETF-screeners
    Eenvoudig uw portefeuille uitbreiden met de goedkoopste ETF's (ruim 80% hiervan is veel beter dan actief beheer en praktisch alle ETF's kosten u maar een fractie van actief beheerde fondsen).

    Ronaldkok
    Ronald Kok, MSc RBA
    Meer informatie over onze publicaties treft u ook bij onze videosectie en ons Youtubekanaal 'analist.be' en uiteraard vindt u ons ook op Twitter.

    Klikt u hier voor alle research in uw researchmap. Wij wensen u veel succes met uw beleggingen.

    Met vriendelijke groet,


    Ronald Kok
    analist.be



  • ©2017 Analist. Alle rechten voorbehouden /

    Indien u niet langer nieuwsbrieven wenst te ontvangen van analist.be ga dan naar analist.be